Ajinomoto Cambrooke vindt strategische partner in Eurocept Homecare

NIEUWS – Eurocept Homecare en Ajinomoto Cambrooke zijn een samenwerking aangegaan voor het exclusief distribueren van diverse innovatieve medische voedingen in Nederland, België, Luxemburg (Benelux) en Denemarken. Het gaat om specifieke producten voor de stofwisselingsziekte Phenylketonurie (PKU) en voor het ketogeen dieet.

“Ajinomoto Cambrooke, een marktleider en wereldwijde innovator op het gebied van geavanceerde medische voeding, is verheugd om samen te werken met Eurocept Homecare voor de distributie van zijn producten in de Benelux-landen en Denemarken”, zegt Panayiotis Charalambous, Vice President International Operations bij Ajinomoto Cambrooke.

Ook René de Backker, Managing Director Eurocept Homecare, kijkt uit naar deze exclusieve samenwerking: “De kracht van deze samenwerking zit in onze aanvullende expertises en het gemeenschappelijke doel: het leven van patiënten verbeteren door het aanbieden van nieuwe therapeutische opties.”

Een groot deel van de medische voeding producten van Ajinomoto Cambrooke wordt vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars. Diëtisten kunnen de producten voorschrijven aan patiënten via PlazaConnect®, ons gemakkelijke 24/7 online beschikbare aanvraagsysteem.

Phenylketonurie (PKU)
Voor de stofwisselingsziekte Phenylekotnurie (PKU) leveren wij de productlijn Glytactin. Het bijzondere aan deze medische voeding is dat het is opgebouwd uit het eiwit Glycomacropeptide (GMP). Dit heeft een aantal positieve effecten ten opzichte van andere medische voedingen die opgebouwd zijn uit losse aminozuren. Denk bijvoorbeeld aan een mogelijk hoger verzadigingsgevoel en/of het mogelijk verminderen van darmklachten.

Ketogeen dieet
Voor het ketogeen dieet leveren wij de productlijn Ketovie. Net als bij PKU leveren wij een volledige medische voeding waar verschillende vitamines en mineralen zijn toegevoegd.  Het kan hierdoor als vervangende voeding en ook als sondevoeding worden gebruikt. KetoVie zorgt voor variatie bij het ketogeen dieet en kan bijdragen aan het langer volhouden van het ketogeen dieet.

Joes Dijken, Commercieel Manager Medische Voeding, ziet de producten van Ajinomoto Cambrooke als waardevolle toevoeging op het assortiment van Eurocept Homecare. “We willen de beste oplossing kunnen bieden aan onze klanten en hun patiënten. Met deze producten zijn we weer een stap dichter bij dat doel.”

Deel dit nieuwsbericht

Laatste nieuws

Eurocept Homecare