Ontdek de producten van Ajinomoto Cambrooke

Eurocept Homecare is exclusief leverancier van de specifieke medische voedingen van Ajinomoto Cambrooke voor de stofwisselingsziekte Phenylketonurie (PKU) en voor het ketogeen dieet.

Phenylketonurie (PKU)

Voor de erfelijke stofwisselingsziekte Phenylketonurie (PKU) leveren wij de productlijn Glytactin. Het bijzondere aan deze medische voeding is dat het is opgebouwd uit het eiwit Glycomacropeptide (GMP). Dit heeft een aantal positieve effecten ten opzichte van andere medische voedingen die opgebouwd zijn uit losse aminozuren. Denk bijvoorbeeld aan een mogelijk hoger verzadigingsgevoel en/of het mogelijk verminderen van darmklachten. 

De belangrijkste informatie over deze ziekte hebben wij op een rij gezet.

home-slide-rtd-2

PKU is de afkorting voor Phenylketonurie, dit een erfelijke ziekte waarbij patiënten een bepaald aminozuur niet kunnen verteren. Dit wordt veroorzaakt door een gebrek aan het enzym phenylalaninehydroxylase, waardoor het aminozuur phenylalanine (Phe) niet of onvoldoende wordt afgebroken. Dit kan zonder behandeling op lange termijn leiden tot onder andere hersenschade en groeiachterstand bij patiënten.

Het vroeg vaststellen van de ziekte en het starten van de behandeling zijn van belang om schade in de hersenen van PKU-patiënten te voorkomen. In Nederland krijgen kinderen een aantal dagen na de geboorte een hielprik. Hierbij wordt onder andere gekeken of de pasgeborene PKU heeft. Wanner dit het geval is zijn bepaalde stoffen in het bloed verhoogd.

Een deel van de behandeling bij PKU-patiënten bestaat uit het volgen van een strikt dieet, waarbij de inname van Phe laag gehouden wordt. Dit dieet moet zo snel mogelijk na het stellen van de diagnose gevolgd worden, bij voorkeur al binnen 10 dagen na de geboorte. Patiënten moeten dit dieet vaak hun hele leven volgen. Het dieet dat PKU patiënten volgen is een eiwitarm dieet, want in natuurlijk eiwit zit teveel Phe. Om het tekort aan eiwitten en essentiële aminozuren op te lossen moeten PKU-patiënten hun tekorten aanvullen.
Voor het juiste dieet en aanvullende preparaten adviseren wij uw arts of diëtist te raadplegen.

Eurocept Homecare levert smaakvolle, goedgekeurde en natuurlijke voedingsmiddelen op basis van wei-eiwit, wat van nature een laag Phe gehalte heeft.

Expertisecentrum voor Fenylketonurie en Tyrosinemie type I
Polikliniek Metabole Ziekten
Hanzeplein 1
9713 GZ GRONINGEN
+31 (0)50 361 4944


Centrum voor Genetische Metabole Ziekten Amsterdam, locatie AMC
Amsterdam UMC, locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ AMSTERDAM
+31 (0)20 566 9111

De Nederlandse PKU Vereniging
Postbus 91
4000 AB Tiel
E-mail: info@pkuvereniging.nl
Website: pkuvereniging.nl


Patiëntenvereniging VKS (Volwassenen en Kinderen met Stofwisselingsziekten)

Postadres:
Postbus 664
8000 AR Zwolle
Bezoekadres:
Klooienberglaan 2
8031 GJ Zwolle
T: (038) 420 17 64
info@stofwisselingsziekten.nl
www.stofwisselingsziekten.nl

Er is natuurlijk allerlei informatie over PKU te vinden op internet. Wat is nu goede informatie? Belangrijke informatie van landelijke organisaties hebben wij voor u verzameld en treft u hieronder aan.

Er is natuurlijk allerlei informatie over PKU te vinden op internet. Wat is nu goede informatie? Belangrijke informatie van landelijke organisaties hebben wij voor u verzameld en treft u hieronder aan.

  • Ikhebdat.nl
    Het ERFOCENTRUM deelt op haar website toegankelijke informatie over PKU. Kinderen kunnen hier eenvoudige uitleg en advies vinden voor zichzelf of voor bijvoorbeeld een spreekbeurt.

Medisch voorschrift
Glytactin is op medisch voorschrift te verkrijgen via uw arts of diëtist.

Vergoeding
Uw arts of diëtist weet wat de voorwaarden zijn en hoe vergoeding aan te vragen voor Glytactin. 

Ons huidige assortiment bestaat uit 4 producten die vergoed worden door de Nederlandse zorgverzekeraars en 4 producten die niet worden vergoed.

Naast de voedingen die vergoed worden door de zorgverzekeraar hebben wij ook voedingen die buiten de vergoeding vallen.

Zo hebben wij de Glytactin complete 10 & de Glytactin complete 15. Dit zijn repen van 54 gram Bestaande uit de smaken pindakaas en ‘’fruit frenzy’’.

Ook hebben wij de Ready to drink lite in de smaken Koffie/Mokka en Vanille. Deze tetraverpakkingen bevatten slechts 120 calorieën in vergelijk met de 200 calorieën van de gewone Ready to drink.

Deze voeding bestaat uit sachets die allen 15 gram eiwit & 160 calorieën bevatten.

Deze voeding kan toegevoegd worden aan dranken, maar er kan ook mee gebakken worden.

De  Bettermilk 15 is beschikbaar in de smaken Orange Creme, Aardbei Creme & Neutraal.

Deze voeding bestaat uit kant en klare tetra verpakkingen van 250 ml. Ze bevatten 10 gram eiwit en 152 calorieën per verpakking.

De Ready to drink 10 is beschikbaar in de smaken Chocolade en Neutraal.

Deze voeding bestaat uit sachets die allen 20 gram eiwit en 150 calorieën bevatten.

Deze voeding word ook wel Bettermilk Lite genoemd, omdat hij minder calorieën maar meer eiwitten bevat dan de Bettermilk 15.

De sachets kunnen worden toegevoegd aan dranken, maar ook gebruikt worden om mee te bakken.

De Bettermilk 20 is alleen verkrijgbaar in de smaak Neutraal.

De Ready to drink 15 bestaat uit tetra verpakkingen van 250 ml. Ze bevatten 15 gram eiwit en 200 calorieën.

De Ready to drink is verkrijgbaar in de smaken Chocolade en Neutraal.

Maak kennis met onze productspecialist metabole ziekten
Mijn naam is Nikki Ruts en ik houd mij bezig met alles omtrent medische voeding en metabole ziekten. Mijn werkzaamheden bestaan uit het oplossen van complexe vraagstukken omtrent metabole ziekten, contacten met fabrikanten onderhouden en het waarborgen van de kwaliteit van onze dienstverlening door o.a. het geven van interne scholingen.

Medische voeding is essentieel bij de behandeling bij metabole ziekte. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ondervoeding bestaat een groot deel van de totale voeding bij metabole ziekten uit medische voeding. Hierdoor is het erg belangrijk dat deze voeding zo compleet en gezond mogelijk is.

De producten van Cambrooke zorgen ervoor dat ons assortiment omtrent metabole voeding nog completer is. Hiermee kunnen wij nog meer patiënten bedienen met uiteenlopende behoefte. Wij hopen hiermee een belangrijke rol te kunnen spelen in het dagelijks welzijn van onze patiënten.

Ketogeen dieet

Voor het ketogeen dieet leveren wij de productlijn Ketovie. Net als bij PKU leveren wij een volledige medische voeding waar verschillende vitamines en mineralen zijn toegevoegd.  Het kan hierdoor als vervangende voeding en ook als sondevoeding worden gebruikt. KetoVie zorgt voor de broodnodige variatie bij het ketogeen dieet en kan bijdragen aan het langer volhouden van het ketogeen dieet.

De belangrijkste informatie over het ketogeen dieet hebben wij op een rij gezet.

Een ketogeen dieet kenmerkt zich door de inname van veel vetten en weinig koolhydraten. Met een dergelijk koolhydraat arm dieet komt er minder glucose in je lichaam.

Je organen en vooral je hersenen hebben deze glucose wel nodig voor de energievoorziening. De hersenen geven bij een glucosetekort een signaal aan het lichaam om vetten om te zetten in ketonen. Ketonen zijn verbindingen die je lever aanmaakt uit jouw eigen vetvoorraad. Vervolgens zullen deze ketonen, in plaats van glucose, gaan fungeren als de belangrijkste energiebron voor de hersenen.

Uit onderzoeken blijkt dat ketogeen eten kan helpen bij refractaire epilepsie. Onderzoekers kunnen nog niet verklaren hoe dat medisch werkt in de hersenen.

De Nederlandse Epilepsievereniging zegt hierover: bij deze behandeling wordt een zeer  vetrijk en koolhydraat beperkt dieet voorgeschreven.

Bij kinderen wordt het ketogeen dieet toegepast, bij jongeren en volwassenen kunnen Modified Atkins Dieetbehandeling (MAD) volgen.

Deze diëten worden onder zorgvuldige medische begeleiding toegepast. Het is nog niet goed te voorspellen wie er baat zal hebben bij een behandeling met het dieet, en wie niet.

Personen met een neurologische aandoening kunnen moeite hebben met het verteren van voedsel. Dit kan leiden tot ongemakkelijke bijwerkingen zoals oprispingen of maagpijn.

 

Het hoge vetgehalte van het dieet kan ook de doorgang van voedsel vertragen.

KetoVie is gemaakt met gemakkelijk te verteren wei-eiwit. Wei-eiwitten verteren over het algemeen goed en kunnen daarom helpen om spijsverteringsongemakken te voorkomen.

KetoVie 4:1 bevat 100% wei-eiwit.

MCT’s zijn vetten die gemakkelijk worden omgezet in ketonen. Dat komt doordat MCT’s rechtstreeks uit het spijsverteringskanaal worden geabsorbeerd zonder dat ze verwerkt moeten worden door enzymen en galzouten. Ze gaan vervolgens rechtstreeks naar de lever voor efficiënte verwerking tot ketonen.

Constipatie is een van de meest voorkomende uitdagingen op een ketogeen dieet. MCT’s kunnen een laxerend effect hebben, wat kan helpen bij het beheersen van constipatie.

KetoVie 4:1 bevat 12 gram MCT in elke portie.

Centrum voor Refractaire Kinderepilepsie
UMC Utrecht
Heidelberglaan 100
3584 CX UTRECHT
+31 (0)88 755 5555
info@umcutrecht.nl
www.umcutrecht.nl


Expertisecentrum Kempenhaeghe

Postadres:
Postbus 61
5590 AB Heeze
Bezoekadres:
Sterkselseweg 65
5591 VE Heeze
T (040) 2279 022
www.kempenhaeghe.nl

Epilepsie Vereniging Nederland (EVN)
Postbus 258
3990 GB Houten
Bezoekadres: De Molen 35
E-mail: info@epilepsievereniging.nl
Website: epilepsievereniging.nl

Medisch voorschrift
KetoVie is op medisch voorschrift te verkrijgen.

Vergoeding
KetoVie wordt onder voorwaarden vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars.

home-slide-rtd-2

Ketovie 4:1 verkrijgbaar in tetra verpakkingen van 250 ml.

Ketovie 4:1 is beschikbaar in de smaken chocolade en vanille.

De chocolade bevat 390 calorieën, 38,4g vet en 8,5g eiwit. De vanille bevat 260 calorieën, 35,4g vet en 8,5g eiwit.

Daarnaast bestaan beide voedingen voor 25% van de totale calorieën uit MCT vet. Ook zijn beide smaken verrijkt met zowel carnitine als selenium.

KetoVie 4:1 Peptide is makkelijker te verteren dan KetoVie 4:1 Dit komt omdat de eiwitten in de peptide zijn gehydrolyseerd.

Dit is het enige ketogene product op de markt met gehydrolyseerde eiwitten.

Deze voeding is te verkrijgen in verpakkingen van 250 ml en bevat 373 calorieën, 36,9g vet en 8,1g eiwit. 14% van de calorieën bestaat uit MCT vet.

De voeding is enkel te verkrijgen in neutrale smaak.

Ontdek het boekje "Hoe kan KetoVie helpen"

In dit boekje staat meer informatie over KetoVie. Daarin delen we informatie over wei-eiwit, MCT’s, koolhydraten, vezels, carnitine, selenium, DHA en Gezondheid van de botten bij een pakje Ketovie 4:1. Raadpleeg het boekje en ontdek waarom KetoVie een goede keuze is.

Wij helpen u graag verder

Nathalie-Mentink

Nathalie Mentink

Accountmanager Medische Voeding

Najat Ayad

Accountmanager Medische Voeding

Linda de Goey

Accountmanager Medische Voeding

Kunnen we u verder helpen?

Indien u vragen heeft aan Eurocept Homecare, kunt u tussen 08.00 en 18.00 uur telefonisch contact opnemen met onze afdeling Customer Service: +31 (0)30 – 280 42 71

Eurocept Homecare