KETOplaza: meer oplossingen dan gevraagd

NIEUWS – Deze maand lanceerden wij samen met Erasmus MC-Sophia KETOplaza, het digitale platform voor veilige en effectieve Ketogeen Dieet Therapie (KDT). Het digitale platform stroomlijnt de zorg en vergemakkelijkt de therapie voor behandelaars en voor ouders. En dat was hard nodig. 

KETOplaza
Het digitale platform KETOplaza vergemakkelijkt de zorg rondom KDT. Deze behandeling kan nu efficiënter worden ingezet door zorgprofessionals en is toegankelijker geworden voor ouders. Voor een succesvolle KDT is het noodzakelijk dat ouders en patiënten nauwgezet en uitvoerig worden getraind en geïnformeerd. Het platform ondersteunt daarin. In het eerste portaal van KETOplaza kunnen ouders zich oriënteren op KDT. Informatie wordt daar in verschillende vormen aangeboden. In het tweede portaal draait het om de communicatie en uitwisseling van informatie tussen ouders en het behandelteam. 

Heldere communicatie onderling
Op het platform registreren ouders heel eenvoudig de uitkomsten van de behandeling. Periodiek en voorafgaand aan een polikliniekbezoek worden ouders automatisch herinnerd aan het op tijd updaten van het digitale dossier. Deze gegevens heeft het behandelteam nodig voor de evaluatie van de behandeling. Omdat deze informatie vooraf beschikbaar is, kunnen consulten doeltreffender worden ingericht. Daarnaast maakt deze gestructureerde en eenduidige rapportage wetenschappelijk onderzoek naar statistisch relevante uitkomsten haalbaar. 

KETOplaza maakt daarnaast aanvragen van de benodigde dieetproducten en controlematerialen simpel. Deze materialen moeten bij verschillende loketten gefactureerd worden. Het platform doet dat automatisch, een grote efficiencyslag voor het behandelteam. 

Unieke samenwerking
Wat begon met een simpele vraag, groeide uit tot een totaaloplossing voor KDT. Het management van de afdeling diëtetiek van Erasmus MC en het Ketoteam van Erasmus MC-Sophia vroegen in januari 2019 Eurocept Homecare mee te denken hoe alle data vanuit verschillende afdelingen van het Erasmus MC gebundeld kon worden. Najat Ayad van Eurocept Homecare: “Wij interviewden verschillende kinderdiëtisten, het hoofd diëtetiek, de epilepsieverpleegkundige en de betrokken onderzoeker Elles van der Louw, over hun vraag en ontdekten veel meer uitdagingen binnen KDT waar wij snelle en effectieve oplossingen voor konden ontwikkelen. Dat werd KETOplaza, een digitaal platform wat wij in samenspraak met alle gebruikers van het platform, dus de zorgprofessionals en ouders, hebben ontwikkeld. Met zo min mogelijk belasting voor deze partners. Wij regelen het werk en betalen de rekeningen. Niet de lasten, wel de lusten; dat is hoe wij werken.”

Meer informatie? Neem contact op met Najat Ayad, Accountmanager Medische Voeding.

Lees hier de publicatie in het Nederlands Tijdschrift voor Diëtisten.

Deel dit nieuwsbericht

Laatste nieuws

Eurocept Homecare neemt thuisorganisatie over

Eurocept Homecare, de toonaangevende leverancier van gespecialiseerde thuiszorgdiensten, kondigt met trots de overname van thuisorganisatie Zorgfront aan. Eigenaar en zorgondernemer Mike van Woensel verwacht met

Eurocept Homecare