Voor patiënten

Koeltherapie is een koude behandelingsmethode die de lokale schade na een operatie sneller en beter herstelt. De behandeling is bedoeld om zwelling en pijn te beheersen en te verminderen. Minder zwelling zorgt er voor dat u met een minder pijnlijk gewricht sneller en comfortabeler kunt bewegen en oefenen met de fysiotherapeut. Minder pijn betekent dat u minder pijnmedicatie nodig heeft.

Bij een chirurgische wond reageert uw lichaam met een ontstekingsreactie. Via het bloed worden extra energie, bouwstoffen en afweercellen naar het beschadigde lichaamsdeel gestuurd. Dit is een natuurlijk en noodzakelijk proces dat uw lichaam beschermt en genezing bevordert. Een dergelijke ontstekingsreactie gaat helaas gepaard met nadelige effecten: zwelling, pijn, overmatige warmteontwikkeling en stijfheid van het gewricht. Deze lichamelijke ‘overreactie’ kan een nadelig effect hebben op een snel en voorspoedig herstel.

De koude behandeling beperkt de weefselschade als gevolg van uw operatie en bevordert uw herstel.  Koeltherapie zorgt er tevens voor dat de effecten van de ontstekingsreactie worden beheerst, door middel van een gecontroleerd protocol wordt warmte onttrokken, afgestemd op uw situatie.

Links

Contact

Wij helpen u graag verderGa naar

Infuuszorg
Lichttherapie
Longzorg
Medische voeding
Sanatheek
Thuisdialyse
Verpleegkundig team
Wondzorg

Waarom Homecare | Orthopedie

  • Specialistische medicatie
  • Gespecialiseerde verpleegkundigen
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!