Voor wie is UVB Lichttherapie bedoeld?

UVB-lichttherapie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals psoriasis, vitiligo en atopisch eczeem. Heeft u één van deze huidaandoeningen, dan is het mogelijk om behandeling met lichttherapie te bespreken met uw dermatoloog. Wilt u daarvoor niet elke keer naar het ziekenhuis, dan kan Eurocept Homecare u daarbij helpen. Eurocept Homecare biedt u de mogelijkheid om lichttherapie thuis te volgen.

Welke vormen van UVB Lichttherapie zijn er mogelijk?

Bij Eurocept Homecare wordt gebruik gemaakt van apparatuur die voorzien is van TL01-lampen. Deze belichtingsapparatuur wordt ook gebruikt in de Nederlandse ziekenhuizen. Afhankelijk van de plaats die belicht moet worden, kunnen er verschillende soorten apparatuur worden geleverd. Voor de behandeling van het hele lichaam wordt een lichtcabine gebruikt. Voor belichten van delen van het lichaam wordt een deelbelichtingsapparaat gebruikt. Bijvoorbeeld voor de behandeling van voeten en/of handen, gezicht of een ander specifiek deel van het lichaam. Als derde optie is het ook mogelijk om de Psorakam in te zetten voor de behandeling van de hoofdhuid.

Betaling en rol van uw zorgverzekeraar

Thuisbelichting valt onder de basisverzekering. Hierdoor is er in veel gevallen een vergoeding voor mogelijk. Met de meeste ziekenhuizen heeft Eurocept Homecare afspraken gemaakt over de vergoeding van thuisbelichting. Is er geen of slechts een gedeeltelijke vergoeding mogelijk, dan informeert Eurocept Homecare u over de mogelijkheden om de behandeling op eigen kosten of gedeeltelijke op eigen kosten te starten.

Wat zijn de verwachte resultaten van UVB-lichttherapie?

Het aantal benodigde behandelingen per kuur om een goed resultaat te bereiken verschilt per huidziekte. Daarnaast kan ieder individu verschillend reageren op de behandeling. In overleg met uw behandelaar zullen de verschillende behandelmethoden worden besproken. Het feit dat de huidafwijking na een kuur met UVB-lichttherapie verdwijnt betekent niet dat de huid voorgoed genezen is. UVB-lichttherapie wordt beschouwd als een symptomatische behandeling en niet als een oorzakelijke behandeling. Na een rustperiode van 3 tot 6 maanden is het heel goed mogelijk dat de huidziekte terugkomt. Het wordt daarom aangeraden om tijdens deze stopperiode de door uw behandelaar voorgeschreven onderhoudstherapie met medicinale zalven te gebruiken.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen en wilt onze medewerkers graag persoonlijk spreken, dan kunt u ze op werkdagen bereiken tussen 09.00 – 17.00 uur.

Links

Contact

Wij helpen u graag verderGa naar

Diabetes
Infuuszorg
Longzorg
Medische voeding
Sanatheek
Thuisdialyse
Verpleegkundig team
Wondzorg

Waarom Homecare | Lichttherapie

  • Geeft meer rust en privacy tijdens het belichten
  • Geen extra reistijd en/of extra reiskosten
  • Niet nodig om vrij te nemen van uw werk of opleiding om te belichten
  • Zelf het tijdstip van de behandeling bepalen
  • Altijd een gespecialiseerd verpleegkundige beschikbaar
  • Combinatie leveringen mogelijk met bijvoorbeeld medicinale zalven via onze apotheek
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!