Medische voeding

Goede voeding is essentieel voor de kwaliteit van uw gezondheid. Via uw voeding krijgt u alle belangrijke voedingsstoffen binnen die uw lichaam nodig heeft om te functioneren. Deze voedingsstoffen zijn noodzakelijk om uw conditie en weerstand op het juiste niveau te houden. Daarnaast herstelt u, wanneer u ziek bent of wonden heeft, sneller als u voldoende eet en een goede voedingstoestand heeft.

(Goed) eten is niet altijd vanzelfsprekend. Er kunnen redenen zijn dat goed en/of voldoende eten niet zo eenvoudig is. Terwijl juist in een periode van ziekte en herstel de behoefte aan voedingsstoffen vaak verhoogd is. Zaken als vermoeidheid, een verminderde eetlust, veranderingen van smaak, diarree, braken en het moeizaam kunnen kauwen of slikken van voedsel, kunnen hierbij een rol spelen. In al deze situaties loopt u het risico op ongewenst gewichtsverlies waardoor u verzwakt (ondervoed raakt) en het herstel langer duurt dan nodig is.

In deze periode kan medische voeding als aanvulling of ter vervanging van de gewone voeding een oplossing zijn. Uw lichaam krijgt zo voldoende energie en voedingsstoffen om in een goede voedingstoestand te komen/blijven en te herstellen. Medische voeding wordt meestal voorgeschreven door een diëtist en in de meeste gevallen is vergoeding vanuit de zorgverzekeraar van toepassing.

Drinkvoeding en dieetvoeding

Drink- en dieetvoeding is een vloeibare medische voeding die noodzakelijke voedingsstoffen bevat in een compacte vorm. Deze voeding is veelal op melkbasis. Voor wie hier niet van houdt zijn sommige voedingen beschikbaar als vruchtensap of op yoghurtbasis. Ook bestaan er verdikte drinkvoedingen, drinkvoedingen voor specifieke aandoeningen of speciaal afgestemd op de behoefte van kinderen.

Wilt u drinkvoeding bestellen?

Bel ons direct. Wij helpen u graag verder!

030 - 669 12 40

Sondevoeding

Wanneer u niet voldoende kan of mag eten, kan sondevoeding een optie zijn. Het doel van het toedienen van sondevoeding bespreekt u samen met uw behandelend diëtist. Het voorkomen van ondervoeding of het verbeteren van de voedingstoestand zijn voorbeelden hiervan. Een goede voedingstoestand, in combinatie met beweging, is belangrijk voor een beter en sneller herstel of het behoud van kwaliteit van leven.

Sondevoeding is vloeibare voeding die via een slangetje (sonde) in de maag of dunne darm komt. Sondevoeding ruikt of proeft u niet, omdat het direct in de maag of darm komt. Sondevoeding is kant- en klaar en kan zonder bereiding direct gebruikt worden. In overleg met uw behandelend arts of diëtist bespreekt u welk effect u wilt bereiken en wat haalbaar is binnen de overeengekomen periode. Soms kan en/of mag naast sondevoeding gegeten worden. Ook dit bepaalt uw behandelaar in overleg met u. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u het advies van uw behandelaar opvolgt.

Instructievideo over het aansluiten van de sondevoeding aan de
Nutricia Flocare Infinity pomp
Instructievideo over het aansluiten van de sondevoeding aan de
Fresenius Amika pomp

Dienstverlening Eurocept Homecare

Een team van diëtisten, verpleegkundigen en voedingsprofessionals begeleiden u bij het gebruik van medische voeding en de materialen die hiervoor nodig zijn. Ook regelen wij de financiële afwikkeling met uw zorgverzekeraar. Naast drinkvoeding levert Eurocept Homecare ook parenterale (TPV), zuigelingen-, kinder- en ziekte specifieke voeding.

Logistieke service

Eurocept Homecare levert 6 dagen per week kosteloos bij patiënten thuis. Als u op werkdagen voor 17:00 uur bestelt dan wordt uw bestelling nog dezelfde dag verzonden. Meestal heeft u de bestelling dan de volgende dag al in huis. Wij leveren met PostNL en Thijsse vanwege het grote netwerk dat zij hebben en omdat het betrouwbare partners zijn.

Laatste nieuws

Eurocept Homecare neemt thuisorganisatie over

Eurocept Homecare, de toonaangevende leverancier van gespecialiseerde thuiszorgdiensten, kondigt met trots de overname van thuisorganisatie Zorgfront aan. Eigenaar en zorgondernemer Mike van Woensel verwacht met

Eurocept Homecare