Waarom medische voeding

Goede voeding is essentieel voor de kwaliteit van uw gezondheid. Via uw voeding krijgt u alle belangrijke voedingsstoffen binnen die uw lichaam nodig heeft om te functioneren. Deze voedingsstoffen zijn noodzakelijk om uw conditie en weerstand op het juiste niveau te houden. Daarnaast herstelt u, wanneer u ziek bent of wonden heeft, sneller als u voldoende eet en een goede voedingstoestand heeft.

(Goed) eten is niet altijd vanzelfsprekend. Er kunnen redenen zijn dat goed en/of voldoende eten niet zo eenvoudig is. Terwijl juist in een periode van ziekte en herstel de behoefte aan voedingsstoffen vaak verhoogd is. Zaken als vermoeidheid, een verminderde eetlust, veranderingen van smaak, diarree, braken en het moeizaam kunnen kauwen of slikken van voedsel, kunnen hierbij een rol spelen. In al deze situaties loopt u het risico op ongewenst gewichtsverlies waardoor u verzwakt (ondervoed raakt) en het herstel langer duurt dan nodig is.

In deze periode kan medische voeding als aanvulling of ter vervanging van de gewone voeding een oplossing zijn. Uw lichaam krijgt zo voldoende energie en voedingsstoffen om in een goede voedingstoestand te komen/blijven en te herstellen. Medische voeding wordt meestal voorgeschreven door een diëtist en in de meeste gevallen is vergoeding vanuit de zorgverzekeraar van toepassing.

Dienstverlening Eurocept Homecare

Een team van diëtisten, verpleegkundigen en voedingsprofessionals begeleiden u bij het gebruik van medische voeding en de materialen die hiervoor nodig zijn. Ook regelen wij de financiële afwikkeling met uw zorgverzekeraar. Naast drinkvoeding levert Eurocept Homecare ook sondevoeding, parenterale, zuigelingen-, kinder- en ziekte specifieke voeding.

Logistieke service

Eurocept Homecare levert 6 dagen per week kosteloos bij patiënten thuis. Als u op werkdagen voor 18:00 uur bestelt dan wordt uw bestelling nog dezelfde dag verzonden. Meestal heeft u de bestelling dan de volgende dag al in huis. Wij leveren met PostNL, Fiege en Thijsse vanwege het grote netwerk dat zij hebben en omdat het betrouwbare partners zijn.

 • Recepten drinkvoeding

 • Drinkvoeding

  Drinkvoeding is een vloeibare medische voeding die noodzakelijke voedingsstoffen bevat in een compacte vorm. Deze voeding is veelal op melkbasis. Voor wie hier niet van houdt zijn sommige voedingen beschikbaar als vruchtensap of op yoghurtbasis. Ook bestaan er verdikte drinkvoedingen, drinkvoedingen voor specifieke aandoeningen of speciaal afgestemd op de behoefte van kinderen.

 • Sondevoeding

  Sondevoeding is vloeibare voeding die via een slangetje (sonde) in de maag of dunne darm komt. Het bevat alle voedingsstoffen die u nodig heeft zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Sondevoeding ruikt of proeft u niet, omdat het direct in de maag of darm komt. Sondevoeding is kant-en-klaar en kan zonder bereiding direct gebruikt worden. In overleg met uw behandelend arts of diëtist bespreekt u welk effect u wilt bereiken
  en wat haalbaar is binnen de overeengekomen periode. Soms kan en mag naast sondevoeding gewoon gegeten worden. Ook dit bepaalt uw behandelaar in overleg met u. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u het advies van uw behandelaar opvolgt.

 • Totale Parenterale Voeding

  TPV wordt gegeven als het niet meer mogelijk is om voldoende voedingsstoffen (en/of) vocht op te nemen via de darmen. Het wordt dan toegediend via de bloedbaan, dus buiten het spijsverteringskanaal om. Dit noemen we Totale Parenterale Voeding (TPV). TPV bestaat uit noodzakelijke voedingsstoffen (energiebronnen), zoals glucose, koolhydraten, vetten, mineralen, aminozuuroplossingen en zo nodig worden hieraan toegevoegd spoorelementen, elektrolyten, vitaminen, mineralen en insuline. De concentratie van TPV is per individu verschillend.

 • Links

  Bent u op zoek naar aanvullende informatie over uw ziektebeeld, aandoening of bijbehorende patiëntenorganisaties? Eurocept Homecare Medische Voeding heeft de meest interessante websites voor u op een rijtje gezet.

Links

Contact

Wij helpen u graag verderGa naar

Diabetes
Infuuszorg
Lichttherapie
Longzorg
Sanatheek
Thuisdialyse
Verpleegkundig team
Wondzorg

Waarom Homecare | Medische voeding

 • Uitgebreid assortiment
 • Financiële afwikkeling met uw zorgverzekeraar
 • Contracten met alle reguliere zorgverzekeraars
 • 6 dagen per week gratis verzenden
 • Persoonlijke begeleiding door onze diëtisten
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!