Wat betekent thuisdialyse voor u als patiënt

Thuisdialyse heeft als groot voordeel dat u kunt dialyseren in uw eigen vertrouwde omgeving. U hoeft niet meer 3 à 4 keer per week naar het ziekenhuis te reizen. Flexibel zijn in de aansluittijden betekent meer mogelijkheden om de dialysebehandeling in te passen in uw eigen routine. Ook bent u zeer nauw betrokken bij uw eigen behandeling; dit geeft u meer zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.

Begeleiding verpleegkundigen

U wordt getraind voor thuisdialyse samen met uw echtgenoot, partner en of familielid door een verpleegkundig dialyse assistent (VDA-er). Eurocept Homecare vindt het belangrijk dat de relatie tussen patiënt en behandelaar voorop staat. Om die reden stemt u samen het voor u best passende behandelconcept af en wij sluiten met ‘mens en materialen’ bij deze gekozen behandeling aan. Het is vooral belangrijk dat u zich bij de afronding van de instructie voldoende zeker voelt om thuis te gaan dialyseren.

Nierstichting Hemodialyse:

Dialyseapparatuur thuis

Uw nefroloog kan samen met u het best beoordelen welke machine het best past bij uw thuissituatie. In overleg met de leverancier van de dialyseapparatuur wordt het elektriciteitsnet en de waterleiding aangepast en creëren we een goede dialyseruimte bij u thuis. Afhankelijk van uw zorgverzekering worden de kosten van de aanpassingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Toestemming van de zorgverzekeraar is bij aanpassingen altijd nodig. Bij een huurhuis is ook toestemming van uw verhuurder nodig.

Links

Contact

Wij helpen u graag verderGa naar

Diabetes
Infuuszorg
Lichttherapie
Longzorg
Medische voeding
Sanatheek
Verpleegkundig team
Wondzorg

Waarom Homecare | Thuisdialyse

  • Dialyseren vanuit uw vertrouwde omgeving
  • Flexibele aansluittijden
  • Deskundige begeleiding
  • Advies van een nefroloog
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!