Eurocept neemt het Franse Lucane Pharma SA over

PERSBERICHT –

Eurocept investeert in de ontwikkeling van geneesmiddelen voor zeldzame metabole ziekten door acquisitie van het Franse Lucane Pharma SA.

Eurocept Pharmaceuticals kondigt aan dat zij per 20 oktober 2017 het in Parijs gevestigde Lucane Pharma SA heeft overgenomen.

Lucane Pharma, opgericht in 2009, is actief op het gebied van ontwikkeling, registratie en in de handel brengen van geneesmiddelen op het gebied van zeldzame aangeboren stofwisselingsziekten. De producten van Lucane Pharma worden op dit moment in 22 landen verkocht. Lucane Pharma is gecommitteerd om samen met zorgverleners op het gebied van deze zeldzame ziekten nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen en naar de markt te brengen tegen een faire prijs.

Eurocept loopt voorop in het vereenvoudigen van de behandelrelatie tussen arts en patiënt. Eurocept Pharmaceuticals verzorgt de ontwikkeling, registratie, productie, distributie, marketing en verkoop van geneesmiddelen onder meer in de volgende therapeutische gebieden; anesthesie, oncologie, immunologie en neurologie.

Mike van Woensel, CEO / President over de acquisitie van Lucane Pharma: “Deze transactie past binnen de “buy & build” strategie die Eurocept voert waarbij er wordt gefocust op acquisities van farma producten / bedrijven en ondernemingen die actief zijn in de medisch specialistische thuiszorg in Nederland en andere Noord-Europese landen. Met Lucane Pharma ontwikkelen we samen met artsen geneesmiddelen voor patiënten met zeldzame ziekten. Betere patiëntenzorg en resultaten tegen aanvaardbare kosten staan hierbij voorop. Ik ben er trots op dat we in samenwerking met deze betrokken specialisten deze expertise op het gebied van complexe en ingrijpende ziekten verder gaan uitbouwen en delen met netwerken wereldwijd.”

De transactie is goedgekeurd door de Franse bevoegde autoriteiten.

Voor meer informatie:

Brigitte Wijngaarden, Executive Assistant Eurocept Pharmaceuticals
brigittewijngaarden@eurocept.nl
Telnr.: +31 (0)35 5288377

Deel dit nieuwsbericht

Laatste nieuws

Eurocept Homecare neemt thuisorganisatie over

Eurocept Homecare, de toonaangevende leverancier van gespecialiseerde thuiszorgdiensten, kondigt met trots de overname van thuisorganisatie Zorgfront aan. Eigenaar en zorgondernemer Mike van Woensel verwacht met

Eurocept Homecare