Excellent Clinics ondersteunt de patiëntenzorg van het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde

PERSBERICHT –

Excellent Clinics ondersteunt de patiëntenzorg van het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG) en creëert daarmee een landelijk netwerk voor complexe wondzorg. 

Excellent Clinics maakt bekend dat ze de patiëntenzorg van het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (‘IvHG’) toevoegt aan haar activiteiten. Hiermee biedt zij een geïntegreerde aanpak bestaande uit een combinatie van hyperbare geneeskunde en multidisciplinaire wondbehandeling voor patiënten in heel Nederland met complex genezende wonden.

IvHG is de toonaangevende organisatie in Nederland op het gebied van hyperbare geneeskunde met vestigingen in Arnhem, Hoogeveen, Waalwijk, Rotterdam en Maarssen. Excellent Clinics is met de Da Vinci Kliniek reeds actief in hyperbare geneeskunde en toonaangevend in de complexe wondgenezing op locaties in Geldrop en Amersfoort (Meander Da Vinci) www.davincikliniek.nl. De samenwerking tussen beide organisaties zal ertoe leiden dat patiënten betere toegang zullen krijgen tot deze specialistische zorg.

Door haar centrale rol in de keten en unieke samenwerkingsmodellen, is Excellent Clinics (met IvHG en Da Vinci Kliniek) in staat om met de nieuwste en meest effectieve therapieën en specifiek getrainde professionals de regie te voeren over de genezing van complexe slecht genezende wonden. Hierbij staat een patiëntgerichte benadering voorop.

Deze kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg wordt gestaafd met uitkomstendata op het gebied van genezingspercentages en genezingsduur van complexe wonden, en weefselschade als gevolg van radiotherapie en indicatoren voor patiënten tevredenheid (PROMs).

Mike van Woensel ondersteunt samen met Gimv Excellent Clinics bij het ontwikkelen en leveren van deze kwalitatief hoogwaardige zorg.

Mike van Woensel, bestuurder van Excellent Clinics, over de acquisitie van IvHG: “Met Excellent Clinics ontwikkelen we focusklinieken voor complexe wondzorg, in samenwerking met ziekenhuizen en medisch specialisten. Betere patiëntenzorg en aantoonbaar betere uitkomsten staan hierbij voorop. Ik ben er trots op dat we dit in samenwerking met het zorgveld realiseren. Onze aanpak sluit nauw aan bij de principes van waardegerichte zorg. Met de acquisitie van IvHG hebben we een landelijk netwerk en kunnen we samen met andere partijen actief in het zorgveld van wondzorg verder bouwen aan de verbetering en beschikbaarheid van hoogwaardige wondzorg in Nederland en meer patiënten genezen.”

Voor meer informatie:
Dhr. Peter Nijhuis, Algemeen Directeur Da Vinci Kliniek.
p.nijhuis@davincikliniek.com
Telefoon: +31 (0)40 2180530

Deel dit nieuwsbericht

Laatste nieuws

Eurocept Homecare neemt thuisorganisatie over

Eurocept Homecare, de toonaangevende leverancier van gespecialiseerde thuiszorgdiensten, kondigt met trots de overname van thuisorganisatie Zorgfront aan. Eigenaar en zorgondernemer Mike van Woensel verwacht met

Eurocept Homecare