Infuuszorg

Infuuszorg in de thuissituatie

Eurocept Homecare levert infuuszorg bij patiënten thuis. We verzorgen zowel de pomp, de verpleegkundige als de medicatie. In ons assortiment zijn verschillende merken en type pompen beschikbaar, waaronder Micrel en Accufuser. De verschillende pompen worden gebruikt voor het toedienen van medicatie voor onder andere: pijnstilling, parenterale voeding, antibiotica, chemotherapie en voor palliatieve doeleinden. Het gebruik van een draagbare of ambulante infuuspomp kan het leven van patiënten thuis vergemakkelijken.

Levering

In veel gevallen moet de infuuszorg snel worden opgestart. Wij garanderen een levering van de pomp en materialen binnen 4 uur in Nederland. Daarnaast is het mogelijk om een aantal infuuspompen op voorraad te leggen om zo een snelle inzet te kunnen waarborgen. Wanneer de pomp is afgeleverd komt een verpleegkundige bij de patiënt thuis en bedient de pomp, of geeft instructies over het gebruik ervan. Eurocept Homecare zorgt ervoor dat alle materialen die thuis nodig zijn geleverd worden.

Immunoglobulinen

Uw patiënten kunnen ook thuis immunoglobulinen toegediend krijgen. Comfortabel in hun eigen omgeving. Volledig veilig onder uw regie. En precies zoals u het wilt. Wij regelen alles of slechts een deel om de toediening buiten het ziekenhuis mogelijk te maken. U heeft volledige inspraak in het zorgprogramma. Wij zijn flexibel en leveren maatwerk. Samen ontwikkelen wij een zorgprogramma dat, als u dat wilt, vergelijkbaar is met de zorg die u geeft in het ziekenhuis. Via PlazaConnect vraagt u onze service modulair of compleet aan.

 • Coördinatie van de serviceaanvraag.
 • Levering van alle immunoglobulinen.
 • Levering van infuuspomp en toebehoren.
 • Toediening en opvolging door onze gespecialiseerde verpleegkundigen.
 • Opvangen van pieken of structurele inzet.
 • Training van patiënt voor subcutane toediening.

Samen houden we de zorg toegankelijk

Kijk naar wat er thuis kan. Er is veel meer zorg buiten het ziekenhuis mogelijk dan u misschien denkt.
Infuuszorg Micrel®

Deze Rythmic® infuuspompen zijn geschikt voor intraveneuze, intra-arteriële, subcutane, epidurale en intraperitoneale toediening en worden ingezet voor onder andere het toedienen van medicatie zoals antibiotica, parenterale voeding, pijnstilling, chemotherapie en andere therapieën.

Dankzij het draadloos systeem ‘Micrelcare’ heeft de behandelaar of verpleegkundige direct toegang tot de gegevens van de pomp. Hiermee kan de infusietherapie op afstand via internet worden bewaakt. Tevens kunnen SMS-waarschuwingsberichten naar de verantwoordelijke verpleegkundige van Eurocept Homecare worden gestuurd.

Exclusief leverancier Micrel pompen
 • Eurocept Homecare exclusieve leverancier van Micrel infuuspompen
 • Pomp is handzaam en gebruiksvriendelijk
 • Gegarandeerde levering van pomp en toebehoren binnen 4 uur (indien nodig én binnen Nederland)
 • Landelijk netwerk van infuusverpleegkundigen voor toediening van medicatie en/of instructie pomp
 • Customer service bereikbaar voor zorgvragen van patiënt en professional
Patient hand with the tube of normal saline infusion on white cloth background
Infuuszorg Accufuser®

Accufuser® is een infuus apparaat voor éénmalig gebruik. Het voorziet de patiënt van vloeibare medicatie op een nauwkeurig en vooraf vastgestelde manier met een continue inloopsnelheid. Het apparaat bestaat uit een elastisch siliconen reservoir. Dit zorgt ervoor dat er gepompt kan worden zonder externe krachtbron en zonder een toevoer restrictor die de inloopsnelheid controleert.

Accufuser® elastomeerpompen kennen vele toepassingen waaronder de toediening van antibiotica, oncolytica en (regionale) pijnbestrijding. Toediening kan intraveneus, percutaan, subcutaan, intra-operatief en epiduraal plaatsvinden.

Exclusief leverancier Accufuser elastomeerpomp
 • Eenvoudig te vullen en ruime keuze inloopsnelheden
 • Continue inloop, continue inloop met bolusfunctie of alleen bolusfunctie
 • Latexvrije disposables
 • Volume duidelijk afleesbaar
Accufuser
Zorgprogramma's voor Parkinson patiënten

Eurocept Homecare heeft twee zorgprogramma’s voor de begeleiding van Parkinson patiënten die behandeld worden met apomorfine m.b.v. de D-mine® intermitterende (pen) en continue (pomp) therapie met de D-mine® pomp. De zorgprogramma’s zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van motorisch fluctuaties/on-off verschijnselen bij de ziekte van Parkinson, die onvoldoende gereguleerd kunnen worden met orale Parkinson medicatie. De toediening van apomorfine kan plaatsvinden d.m.v. intermitterende subcutane injectie therapie middels de D-mine® pen of d.m.v. subcutane continue infusie van apomorfine via de D-mine® pomp. 

Eurocept Homecare is in Nederland de exclusieve leverancier voor de EVER Pharma D-mine® pomp. Deze pomp is een medisch hulpmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met Parkinson voor de toediening van apomorfine middels continue subcutane infusie. Bij interesse of vragen over de pomp of het zorgprogramma kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030 – 785 62 79 of mail naar apomorfine@eurocept.nl.

Laten we het hebben over ziekenhuisverplaatste zorg

Volledig veilig onder uw regie. En precies zoals u het wilt. Wij regelen alles of slechts een deel om uw zorg buiten het ziekenhuis te organiseren.

Wij helpen u graag verder

Carolien Bakker

Zorgmanager Metabole ziekten

Laatste nieuws

Eurocept Homecare neemt thuisorganisatie over

Eurocept Homecare, de toonaangevende leverancier van gespecialiseerde thuiszorgdiensten, kondigt met trots de overname van thuisorganisatie Zorgfront aan. Eigenaar en zorgondernemer Mike van Woensel verwacht met

Kunnen we u verder helpen?

Indien u vragen heeft aan Eurocept Homecare, kunt u tussen 08.00 en 18.00 uur telefonisch contact opnemen met onze afdeling Customer Service: +31 (0)30 – 280 42 71

Eurocept Homecare