Longzorg

Eurocept Homecare heeft een breed scala aan producten en diensten voor patiënten die specifieke longzorg nodig hebben. Na het afleveren van de apparatuur en eventuele medicatie krijgt de patiënt instructies van een gespecialiseerde verpleegkundige. Onze technische dienst zorgt voor het jaarlijks onderhoud van de apparatuur op locatie om kans op storingen en defecten zo klein mogelijk te houden. Mochten er toch storingen optreden, dan is onze technische ondersteuning 24/7 bereikbaar en kan er, indien dit nodig is, op korte termijn een ander apparaat geleverd worden. Vergoedingen en andere administratieve zaken worden door Eurocept Homecare direct met de zorgverzekeraars geregeld.

Verneveltherapie

Voor patiënten met ziektebeelden als COPD, Astma, Bronchiëctasieën, CF en pneumonie kan er verneveltherapie voor luchtverwijders, onstekingsremmers en antibiotica aangevraagd worden. We hebben een breed assortiment aan Mesh en compressor vernevelaars entoebehoren. Onze vernevelaars en toebehoren worden op maatgeleverd voor baby, kinderen en volwassenen.

Interesse of vragen? Neem contact met ons op via tel 030 256 11 04 of via diabetes@eurocept.nl, of lees meer op www.eurocept-homecare.nl

PEP- , IMT- en Flutter® therapie

We leveren ook niet-medicamenteuze hulpmiddelen los of in combinatie met vernevelaars. Binnen de luchtweghulpmiddelen hebben we een breed assortiment Positieve Expiratory Pressure, in de vorm van PEP apparaten en Flutter. Naast de expiratoire ondersteuning kan Eurocept Homecare de patiënten ook voorzien van de inspiratoire muscle trainer.

Ademhalingsondersteuning in de vorm van nasale flowtherapie (TNI)

Soms is de gasuitwisseling zo ernstig verstoord dat alleen zuurstoftoediening niet voldoende is. Ademhalingsondersteuning in de vorm van nasale flowtherapie kan een uitkomst bieden. Eurocept Homecare heeft voor deze therapie de TNI (Therapy with the nasal insufflation) softflow 50 beschikbaar. De TNI softflow 50 levert een exact gereguleerd, stabiele geconcentreerde natuurlijke luchtstroom, of een mix met zuurstof. Zowel bij de inspiratie als de expiratie, waarbij de luchtstroom verwarmd en bevochtigd wordt.

In combinatie met de TNI-applicator kan de TNI Flow generator een constante flow garanderen. Het geheel is onafhankelijk van externe beademingssystemen. De TNI softFlow 50 kan ook ademhalingsinsufficiëntie behandelen en maakt therapie thuis even betrouwbaar en efficiënt als in het ziekenhuis.

Longtherapie met TNI SoftFlow 50

 • Consistente CO2-uitwas
 • Stabiel O2
 • Preventie van de eindexpiratoire collaps van de alveoli
 • Betere respiratoire efficiëntie (pO2 stijgt en pCO2 daalt)
 • Toename longvolume
 • Afname ademhalingsfrequentie
 • Minder ademhalingsinspanning
 • Ontlasting van de ademhalingsspieren
 • Verhoogde therapietrouw

Farmaceutische longzorg

Naast medische technologie kan Eurocept Homecare voor diverse longziekten volledige farmaceutische zorg bieden. Wij leveren in dit geval de medicatie en eventueel bijbehorende ambulante medische technologie bij de patiënt thuis. Op het gebied van longziekten hebben wij zorgtrajecten voor de volgende indicaties:

 • Pulmonale Arteriële Hypertensie (PAH)
 • Astma
 • CF
 • Longkanker
 

Wij helpen u graag verder

Team Longzorg

Eurocept Homecare

Laatste nieuws

Kunnen we u verder helpen?

Indien u vragen heeft aan Eurocept Homecare, kunt u tussen 08.00 en 18.00 uur telefonisch contact opnemen met onze afdeling Customer Service: +31 (0)30 – 280 42 71