Op deze pagina leest u meer over Longzorg via Eurocept Homecare, de dienstverlening die wij bieden en de apparatuur die wij leveren.

Verneveltherapie

Voor sommige longpatiënten is het moeilijk om diep en krachtig te inhaleren. De specialist en/of huisarts kan dan kiezen voor het toedienen van medicatie via een vernevelaar. Longzorg van Eurocept Homecare biedt de mogelijkheid voor patiënten om verneveltherapie thuis te ontvangen. Naast verneveltherapie biedt Eurocept Homecare ook een ademhalingsondersteuner aan. Een non-invasieve ventilatie therapie, TNI.

Non-invasieve ventilatietherapie

Wanneer zuurstofopname via de longen verstoord is, kan er extra zuurstof toegediend worden via een slangetje in de neus of met een zuurstofkapje. Soms is de zuurstofopname zo ernstig verstoord dat alleen zuurstoftoediening niet voldoende is. In dit geval kan een behandelaar besluiten om de ademhaling te ondersteunen door middel van nasal insufflation, TNI.
Ademhalingsondersteuning via Eurocept Homecare gaat via een luchtflow door de neus, TNI. De TNI softFlow 50 is een non-invasieve ventilatietherapie voor behandeling van o.a. COPD patiënten tijdens een exacerbatie in het ziekenhuis en/of ondersteuning in de thuissituatie. TNI softFlow 50 geeft een gereguleerde stromingssnelheid (in l/min) met bestaande lucht of een lucht-O2 mengsel met een stabiele FiO2. Tijdens de non-invasieve ventilatie therapie wordt er een constante, bevochtigde en verwarmde luchtstroom afgegeven die, indien nodig, gecombineerd kan worden met zuurstof. Via een dunne neusbril (een applicator) wordt er een luchtstroom aan de patiënt gegeven. De continu verwarmde en bevochtigde lucht, of lucht-O2 mengsel, komt via de applicator in de neus en de bovenste luchtwegen van de patiënt en bereikt dauwpunten tussen de 30-37° DP (individueel instelbaar). TNI therapie is zowel klinisch als thuis te gebruiken. Eenmaal ingesteld in het ziekenhuis gaat de patiënt naar huis met dezelfde machine, waarbij alleen de “ziekenhuis bevochtigings unit” gewisseld hoeft te worden voor een “bevochtigings unit voor in de thuiszorg”.

Service thuis

Na het ontvangen van een aanvraag voor verneveltherapie, of non-invasieve ventilatietherapie thuis, wordt de apparatuur, in overleg met de patiënt, thuis afgeleverd. Na het afleveren van de apparatuur komt onze getrainde verpleegkundige de patiënt thuis instructies geven. Er wordt uitgelegd hoe het apparaat gebruikt en schoongehouden dient te worden. Naast goed schoonhouden van de apparatuur door de patiënt zelf zorgt onze technische dienst voor jaarlijks onderhoud van de apparatuur. Daarmee wordt de kans op storingen en defecten zo klein mogelijk gehouden. Mocht er toch een defect of storing optreden dan kan onze technische dienst snel een ander apparaat leveren.

Service elders

Het is ook mogelijk om de apparatuur in een depot te plaatsen in de zorginstelling of in het ziekenhuis. Patiënten kunnen hiervoor aangemeld worden in het beveiligde digitale zorginformatiesysteem PlazaConnect®. Naast de TNI softflow machine leveren wij alle vernevelaars die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt.

Interesse of vragen? Neem contact met ons op.

Links

Ga naar

Diabetes
Infuuszorg
Lichttherapie
Medische voeding
Sanatheek
Thuisdialyse
Verpleegkundig team
Wondzorg
Zorgstraten

Wij helpen u graag verder

Malika Rabhi

Accountmanager Longzorg

malikarabhi@eurocept.nl

Waarom Homecare | Longzorg

  • Verneveltherapie op locatie
  • Gespecialiseerd verpleegkundige op locatie
  • Vast contactpersoon voor vragen
  • Jaarlijks onderhoud van de vernevelaars
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!