Eenvoudig oplosbaar poeder zorgt voor betere resultaten bij oudere ondervoede patiënten.

EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR VIA EUROCEPT HOMECARE

VitalNext is een nieuwe medische voeding. Dit product is ontwikkeld als alternatief voor traditionele drinkvoeding. Bij het voorschrijven van medische voeding staan de bestrijding van ondervoeding en verbetering van gewicht centraal. Door de inname van VitalNext wordt niet alleen het gewicht, maar ook de spierfunctie verbeterd. VitalNext is bovendien een makkelijk oplosbaar product in poedervorm dat door allerlei soorten zoete en hartige etenswaren en dranken kan worden gemengd. Daardoor kan de patiënt veel beter de eigen smaakvoorkeur volgen.

Gebruik

VitalNext wordt geleverd in sachets van 63g in doosjes van 10 stuks en is simpel in het gebruik. Het is heel makkelijk oplosbaar. Het kan door allerlei soorten eten en drinken worden gemengd waarbij de oorspronkelijke smaak, geur en textuur behouden blijven. Dat varieert bijvoorbeeld van vla, vruchtensappen, koffie, milkshakes, soepen en sauzen tot stamppotten, aardappelpuree, tonijnsalade, nasi, appelmoes, pasta en bonenschotels. VitalNext kan bijvoorbeeld ook goed worden meegebakken in een omelet of in een muffin. De patiënt kan hierdoor de eigen smaakvoorkeur blijven volgen. Dat vergroot de kans op therapietrouw, maar maakt het ook gemakkelijker voor patiënten wiens smaakvoorkeur gedurende de behandeling wijzigt, zoals oncologiepatiënten die een chemokuur ondergaan, maar bijvoorbeeld ook voor herstellende Covid-19 patiënten. Uit experience study blijkt dat patiënten het gebruik van VitalNext bovengemiddeld waarderen.

In een focusgroep met diëtisten, waarbij het gebruik van VitalNext werd getest, werd erop gewezen dat het gebruik van VitalNext leidt tot vermindering van het aantal verplichte eetmomenten op een dag. Er kan immers met de reguliere maaltijden worden volstaan. Iets dat voor ondervoede patiënten, die niet altijd trek hebben, van groot belang is.

Onderzoeksresultaten

VitalNext is in een Randomized Controlled Trial (RCT) met 82 ondervoede patiënten vergeleken met de standaard drinkvoeding (200ml) die in Nederland het meest wordt voorgeschreven. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit Wageningen (WUR) door prof. Lisette de Groot en Pol Grootswagers.

De belangrijkste resultaten zijn:

 • De loopsnelheid op zowel de 4 meter als de 400 meter was bij VitalNext significant beter.
 • De patiënten die Vitalnext gebruikten kwamen relatief meer aan in spiermassa.
 • Gedetailleerd onderzoek in spierweefsel van de deelnemers toonde aan dat de verbetering van de spierfunctie werd veroorzaakt door verbeteringen in de mitochondriële functie.

Een betere spierfunctie hangt sterk samen met de algemene gezondheidsstatus van met name oudere patiënten. Deze zorgt voor een grotere zelfredzaamheid.

Samenstelling

VitalNext voldoet aan alle wettelijke eisen voor de samenstelling van medische voeding. Het poeder verschilt van traditionele medische voeding op een aantal punten:

 • De voeding bestaat uit 50% wei eiwit en 50% caseïne eiwit.

Daarnaast zijn er (meer van) de volgende nutriënten toegevoegd:

 • Vertakte aminozuren
  Leucine, Isoleucine en Valine
 • Vitamine D
  11 microgram per 100 gram
 • Ursolzuur
  Een natuurlijk ingrediënt dat voorkomt in appels en fruit, maar ook in een kruid als rozemarijn. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het in mensen een positief effect heeft op spieropbouw.

Voedingswaarden

Per portie van 63 gram:

 • 289 kcal
 • 10,7 g vet
 • 35,5 g koolhydraten
 • 13,9 g eiwit
VitalNext-voorkant

Ingrediënten

maltodextrine, koolzaadolie, wei-proteïneconcentraat (melk (lactose)), calciumcaseïnaat (melk (lactose)), L-leucine, L-isoleucine, L-valine, ursolzuur, cholinebitartraat,  aliumhydroxide, natriumchloride, monokalium-fosfaat, magnesiumhydroxide, vitamines (nicotinamide, L-ascorbinezuur, DL-alfa-tocoferol, calcium-D-pantothenaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, thiaminehydrochloride, retinylacetaat, pteroylmonoglutaminezuur, fyllochinon, D-biotine, cholecalciferol, cyanocobalamine), ijzer(II)fumaraat, zinkcitraat, mangaansulfaat, koper(II)citraat, natriumfluoride, chroom(III)chloride, natrium-molybdaat, selenomethionine.

Vraag nu een sample pakket VitalNext aan bij onze accountmanagers

Nathalie Mentink

Noord-Oost Nederland
Nathalie-Mentink

Najat Ayad

Zuid-West Nederland

Annemijn Kozijn

Noord-West Nederland

Linda de Goey

Zuid-Oost Nederland
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!