VitalNext

VitalNext is ontwikkeld als alternatief voor traditionele drinkvoeding. Het bevat alle ingrediënten die nodig zijn voor een volledige voeding. De samenstelling is anders dan van bestaande producten en voldoet aan de Europese richtlijnen. Het is gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek onder andere in samenwerking met TNO en de Universiteit van Wageningen.

Exclusief verkrijgbaar bij Eurocept Homecare

VitalNext is een makkelijk oplosbaar product in poedervorm. Het kan door allerlei soorten zoete en hartige etenswaren en dranken worden gemengd. Daardoor kan de patiënt goed de eigen smaakvoorkeur volgen. VitalNext wordt geleverd in sachets van 63 gram in doosjes van 10 en is simpel in het gebruik. Het is heel makkelijk oplosbaar.

Samenstelling

VitalNext voldoet aan alle wettelijke eisen voor de samenstelling van medische voeding.

Het poeder verschilt van traditionele medische voeding op een aantal punten:

 • Het aanwezige eiwit in de voeding bestaat uit 50% wei eiwit en 50% caseïne eiwit, beide afkomstig uit koe-melk.

Daarnaast zijn er (extra) hoeveelheden van de volgende nutriënten toegevoegd:

 • Vertakte aminozuren (Leucine, Isoleucine en Valine).
 • Vitamine D (11 microgram per 100 gram)
 • Ursolzuur. Dat is een natuurlijk ingrediënt dat voorkomt in appels en fruit, maar ook in een kruid als rozemarijn.
Voedingswaarden

Per portie van 63 gram:

 • 290 kcal
 • 10,7 g vet
 • 35,5 g koolhydraten
 • 14 g eiwit

Vergoeding

VitalNext wordt vergoed door alle zorgverzekeraars en is exclusief verkrijgbaar via ons aanvraagsysteem PlazaConnect.

Gebruiksgemak voor de patiënt

VitalNext kan worden gebruikt als ondersteuning bij behandeling van ondervoede patiënten. Patiënten die ondervoed zijn, hebben over het algemeen moeite met het nuttigen van maaltijden. Door gebruik van VitalNext in reguliere maaltijden, hoeven er geen extra maaltijden genuttigd te worden. Daarnaast is het ook geschikt bij patiënten wiens smaakvoorkeur gedurende de tijd wijzigt.

Het kan door allerlei soorten eten en drinken worden gemengd waarbij de oorspronkelijke smaak, geur en textuur behouden blijven. Dat varieert bijvoorbeeld van vla, vruchtensappen, koffie, milkshakes, soepen en sauzen tot stamppotten, aardappelpuree, jus, tonijnsalade, nasi, appelmoes, pasta en bonenschotels. VitalNext kan ook goed worden meegebakken in bijvoorbeeld een omelet of muffin. De gebruiker van het product kan hierdoor de eigen smaakvoorkeur blijven volgen.

Tips voor gebruik:

 • Laat een gerecht niet doorkoken. Dan ontstaat klontering.
 • Als u VitalNext door een soep of saus wilt mengen, doet u dat door de koude soep of saus. Daarna warmt u deze op. Dat voorkomt klontering.
 • VitalNext meebakken in bijvoorbeeld een omelet of muffin gaat prima.
Focusgroep

In een focusgroep met diëtisten, waarbij het gebruik van VitalNext werd getest, werd erop gewezen dat het gebruik van VitalNext leidt tot vermindering van het aantal vaste eetmomenten op een dag. Er kan immers met de reguliere momenten worden volstaan.

Wij helpen u graag verder

Najat Ayad

Accountmanager Medische Voeding

Nathalie-Mentink

Nathalie Mentink

Accountmanager Medische Voeding

Linda de Goey

Accountmanager Medische Voeding

Kunnen we u verder helpen?

Indien u vragen heeft aan Eurocept Homecare, kunt u tussen 08.00 en 18.00 uur telefonisch contact opnemen met onze afdeling Customer Service: +31 (0)30 – 280 42 71